Wat heb je nodig voor een trampoline? - Doika

Wat heb je nodig voor een trampoline?

, 9 min lezen

wat heb je nodig voor een trampoline

Wat heb je nodig voor een trampoline?

Wanneer je een trampoline gaat aanschaffen is het belangrijk dat je eerst het een en ander overweegt voordat je daadwerkelijk tot aankoop over gaat. Er zijn verschillende merken die trampolines verkopen, maar er zijn ook verschillende soorten trampolines. Het is belangrijk om te weten welke trampoline bij jou past.

Het is natuurlijk heerlijk als jonge kinderen zich lekker kunnen uitleven op een trampoline! Door te springen op een trampoline zullen ze zich niet alleen vermaken, maar het verbeterd ook de conditie. Tijdens het springen is het ook zo dat het evenwicht verbeterd, net als de coördinatie!

Wil jij ook graag een trampoline in de tuin? Dan is het belangrijk dat jij een complete trampoline aanschaft, maar ook een trampoline die geschikt is voor jouw tuin!

Je kan natuurlijk een inground trampoline, een rechthoekige trampoline, een ronde trampoline, een rechthoekige trampoline kopen. Maar deze hebben wel allen weer andere eigenschappen en de een zal meer ruimte in beslag nemen dan een ander. Wij leggen jou dit hieronder helemaal uit!

Kies een trampoline zodat je ook nog tuin overhoudt!

Ook in kleinere tuinen kun je gemakkelijk een trampoline kwijt, het is wel belangrijk dat je dan de juiste vorm kiest, zodat je efficiënt met de ruimte om gaat. Wat een geschikte trampoline is voor jouw tuin is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de tuin.

Voor een kleine tuin wordt een kleinere trampoline geadviseerd. Daarbij is het belangrijk dat je goed rekening houdt met de valzone rondom de trampoline heen. Ook kun je in een kleine tuin het beste een goede trampoline kopen die rechthoekig is. Dit neemt namelijk het minste ruimte in beslag.

Bij een middelgrote tuin kun je ook wel kiezen voor een ronde trampoline. Deze zal dan meer ruimte in beslag nemen, maar als je daar om heen nog voldoende vrije ruimte hebt dan is dit een goede keuze! Je kan dan kiezen voor een trampoline met een grotere diameter of aan een trampoline van bijvoorbeeld 305 cm.

Bij een grote tuin is de keuze natuurlijk nog groter. Zo kun je eigenlijk kiezen voor een trampoline die jij graag wilt!

Heb je een beperkte ruimte? Dan kan je ook de trampoline ingraven! Dit is natuurlijk ook veiliger voor kleinere kinderen, maar dit zorgt er ook voor dat er niet ineens een heel groot item in de tuin staat.

Een ingegraven trampoline valt minder op de in de tuin, terwijl kleine en oudere kinderen wel lekker kunnen genieten; een win win situatie dus! Hiervoor kun je ook kiezel voor een flatground trampoline.

Een ronde trampoline

Ronde trampolines zijn zeker geschikt voor een grote tuin! Het is zo dat een ronde trampoline veiliger is voor kinderen en onervaren springers. Dit komt omdat de veren overal even strak gespannen zijn, deze trampoline zorgt ervoor dat je naar het midden getrokken wordt. Hierdoor kom je dus niet snel aan de zijkant van de ronde trampoline terecht, waardoor de kans erg klein is dat je er van af valt.

Bij een ronde trampoline kunnen meerdere personen tegelijk springen. Dit is ideaal als je er met het hele gezin van wilt genieten of voor een kinderfeestje. Op deze manier kunnen de kinderen lekker met elkaar spelen en zich vermaken.

Een rechthoekige trampoline

Een rechthoekige trampoline is geschikt voor de kleinere tuinen, deze trampoline kun je namelijk gemakkelijk in een hoek van de tuin kwijt. Rechthoekige trampolines zijn over het algemeen wat populairder bij ervaren springers, omdat je bij deze trampoline niet richting het midden wordt getrokken.

Het is zo dat bij een rechthoekige trampoline de veerspanning er voor zorgt dat je hoger kan springen. Zo zijn deze trampolines een goed idee wanneer je specialere trucs wilt uitvoeren op de trampoline.

Een rechthoekige trampoline is ook geschikt voor meerdere personen, je kunt er namelijk gemakkelijk naast elkaar springen. Het is zo dat deze trampolines vaak wat groter zijn en dus meer ruimte in beslag nemen. Als je toch liever een kleinere trampoline wilt, kun je er ook voor kiezen om deze in te graven.

Een ovale trampoline

Een ovale trampoline is eigenlijk een combinatie van ronde trampolines en rechthoekige trampolines. De sprongen op een trampoline zijn gemakkelijk te controleren, en je wordt ook op deze trampoline naar het midden toe getrokken.

Het is zo dat de vorm er voor zorgt dat er meer ruimte is om te springen, net als bij een rechthoekige trampoline. Hierdoor kun je op deze springmat ook hoger springen. Ook kan je met meerdere personen naast elkaar springen op een ovale trampoline.

Als je wilt, kun je er ook voor kiezen om deze trampoline in te graven! Dit is een goede optie als je minder ruimte in de tuin hebt, en je wilt voorkomen dat het een heel groot item is wat in de tuin staat.

Een inground trampoline of ingraaf trampoline

Er zijn vele mensen die de voorkeur hebben voor een inground trampoline. Een trampoline ingraven heeft namelijk als voordeel dat de trampoline nauwelijks zichtbaar is in de tuin. Bij een inground trampoline is het ook nog eens zo dat de rand van de trampoline laag is, waardoor kleine kinderen gemakkelijk op de trampoline komen.

Een inground trampoline is duurder dan de andere opties, maar je hebt er wel langer plezier van. Dit komt omdat deze trampolines beter bestand zijn tegen weer en wind, en ze gaan dus langer mee.

Ook is het zo bij een inground trampoline dat wanneer kinderen naast de trampoline terecht komen, zij nauwelijks vallen. Omdat de trampolinerand gelijk is met de grond. Om voor nog meer veiligheid te zorgen bij de inground trampolines kun je ook hier een veiligheidsnet aan bevestigen.

Wil jij een ingraaf trampoline, dan kun je het beste kiezen voor een inground trampoline. De inground trampoline komt bij het ingraven een stuk lager dan een opbouw trampoline. Een inground trampoline wordt ook wel een inbouw trampoline genoemd.

Voor een inbouw trampoline is het natuurlijk wel zo dat je een kuil moet graven. Je moet hier een gat graven dat groot genoeg is zodat er voldoende gesprongen kan worden op de trampolines. Je wil natuurlijk niet dat kinderen tijdens het springen de ondergrond raken.

Wat behoort er tot een trampoline?

Trampolines bestaan natuurlijk uit verschillende onderdelen. Zo heb je allereerst de poten, op de poten staat de trampoline. Bij deze poten hoort ook het frame van de trampoline net als de veren. Aan de veren wordt de springmat bevestigd. Dit zijn alle vaste onderdelen die behoren tot trampolines.

Bij een trampoline kun je voor verschillende opties kiezen. Je kan kiezen voor verschillende kleuren, je hebt de keuze voor het merk trampoline, je hebt de keuze voor de maat trampoline, maar ook kun jij zelf bepalen of je een trampoline wilt kopen met een veiligheidsnet. Een veiligheidsnet helpt natuurlijk bij de veiligheid van de trampoline voor de kleinere kinderen.

Als jij kiest voor een trampoline die je niet wilt ingraven, kun je ook de keuze maken om een trap toe te voegen bij de trampolines. Zo is het ook eenvoudiger om op de trampoline te stappen.

Wil je lang genieten van de trampoline? Maak dan de trampoline regelmatig schoon! Als de trampoline goed onderhouden wordt, kun jij veel langer genieten van de trampoline.

Zorg er voor dat er geen andere spullen op de trampoline blijven, zoals takjes. Dit kan de springmat en het veiligheidsnet beschadigen. Ook speelgoed op de trampoline draagt niet bij aan de levensduur, dus voorkom dit!

Hoe zet je een trampoline in elkaar?

Bij iedere geleverde trampoline wordt natuurlijk een duidelijk instructie meegegeven hoe deze in elkaar gezet moet worden. Daarvoor zijn wel enkele tips. Zorg er in ieder geval als eerste al voor dat wanneer je een trampoline gaat opbouwen dat je met z'n tweeën bent.

Het is alles eerst belangrijk dat je al goed kijkt of alle onderdelen aanwezig zijn bij het bouwpakket. Dan kun je de pootverlengstukken in de U-vormige poten monteren. Dan kan het bovenframe in een cilindervorm gemonteerd worden, die je kan verbinden met de geleverde schroeven. Dit is de basis van de trampoline.

De U-vormige poten kunnen in het bovenframe gemonteerd worden, dan kan dit frame met de poten in de grond. De springmat kan nu worden uitgespreid over het frame, dan kun je verschillende hoeken spannen. Hierna kun je verdere veren monteren, wel belangrijk om die kruislings te doen om de kracht evenredig te verdelen totdat het net strak gespannen is.

Vervolgens kan het randkussen worden geplaatst, die vaak verbonden kan worden door middel van klittenband.

Wanneer de trampoline ook een veiligheidsnet heeft, kunnen de verticale palen worden gemonteerd. De bovenkant van het net kan verbonden worden met de bovenkant van de paal. Deze kun je dan vervolgens monteren in het frame. Je kan dan de onderkant van het veiligheidsnet vastmaken.

Als de trampoline dan op de gewenste plek staat, dan kan de trampoline verankert worden en is er tijd om lekker te springen!

Veiligheid op de eerste plaats

Bij het kopen van een trampoline is veiligheid natuurlijk erg belangrijk. Je wilt niet dat je kinderen tijdens het springen gewond raken. Wanneer je een trampoline gaat kopen, is het belangrijk dat je kiest voor een trampoline die hoog genoeg is zodat deze niet in de grond wegzakt.

Koop ook nooit een trampoline die niet voorzien is van een veiligheidsnet, dit voorkomt ongelukken. Je wilt namelijk niet dat je kinderen naar buiten vallen en mogelijk gewond raken. Spring ook altijd binnen de trampoline, zo voorkom je dat je tegen het frame aan kan vallen en mogelijk gewond raakt.

Koop de beste trampoline online bij Doika

Wil jij een trampoline kopen? Bekijk dan het assortiment van Doika! Een inbouw trampoline, Salta trampolines, flatlevel trampolines, een rechthoekige trampoline of een ronde trampoline? In ons assortiment kun jij het allemaal vinden!

Kies de maat, kies het merk trampoline en kies voor de beste trampolines die bij jou passen! Zorg er voor dat jij goed weet wat jouw wensen zijn voor de trampolines zodat jij in onze ruime keuze de trampoline voor jou vindt!


Nieuwste blogs

  • Geranium stekken: Stap-voor-stap handleiding - Doika

    Geranium stekken: Stap-voor-stap handleiding

    Lees meer 

  • Essentiële tips voor het kiezen van de perfecte tuinafrastering - Doika

    Essentiële tips voor het kiezen van de perfecte tuinafrastering

    Lees meer 

  • Perzikboom snoeien: Tips voor een gezonde groei en rijkelijke oogst - Doika

    Perzikboom snoeien: Tips voor een gezonde groei en rijkelijke oogst

    Lees meer 

Eerder bekeken door jou

logo doika

© 2024 Doika, Powered by Doika BV

  • Bancontact
  • iDEAL
  • Mastercard
  • Visa
  • Klarna
  • in3
  • SOFORT
  • SEPA Direct Debit

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.